Ekonomi

Bursa Ticaret Borsası Kayıt İşlem Hacmi Yüzde 90 Arttı

Bursa Ticaret Borsası kayıt işlem hacmi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 90 artışla 8 milyar 189 milyon liraya ulaşırken, Ocak-Eylül dönemini kapsayan 9 aylık dönemde 21 milyar lirayı aştı. .

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 2023 yılı üçüncü çeyreği ve 9 aylık döneme ilişkin tescil süreci hacim rakamlarını değerlendirdi. Temmuz-eylül aylarını kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde tescil işlem hacminin bir önceki yıla göre yüzde 90 artarak 8 milyar 189 milyon liraya yükseldiğini kaydeden Lider Matlı, yılın ilk 9 ayında tescil işlemlerinin yapıldığını söyledi. işlem hacmi yüzde 110 artışla 21 milyar 569 milyona yükseldi.

Bursa TB üyelerinin kent ve ülke ekonomisine çok değerli katkılar sağladığını belirten Önder Matlı, 9 aylık dönemde en çok işlenen ürünlerin 4 milyar 640 milyon lirayla zeytin, 4 milyar 37 milyon lirayla et olduğunu söyledi. milyon lira, taze sebze ve meyve ise 3 milyar 120 milyon lira oldu. 1 milyar 963 milyon lirasıyla canlı hayvan, 1 milyar 169 milyon lirasıyla da mısırın bulunduğunu açıkladı.

Bursa TB, TÜRİB’de ilk 10 borsa arasında

Başkan Özer Matlı, Borsa’nın yetkili acenteleri ve A kümesi ana hissedarları arasında yer aldıkları Türkiye İşleri İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik İş Sertifikaları (ELÜS) Pazarı’nda kayıt işlem hacmindeki başarısını ortaya koyduğunu belirtti. TÜRİB ELÜS Pazarı’ndaki Bursa TB acente tescilinde Ocak-Eylül 2023 döneminde alım satım dahil toplam 757 işlem gerçekleştirildiğini kaydeden Lider Özer Matlı, “TÜRİB ELÜS’te 9 aylık tescil işlem hacmimiz Ülke tarımının geleceği olan pazar geçen yıla göre yüzde 58 oranında arttı.” “Borsamız 1 milyar 91 milyon liraya çıkarken, Borsamız da gösterdiği performansla TÜRİB’de ilk acente kaydında müşteri işlem hacmine göre ilk 10 borsa arasında yer almayı başardı” dedi. Önder Matlı, TÜRİB’in en çok işlediği ürünlerin sırasıyla mısır, buğday, arpa ve zeytin olduğunu belirtti.

Başkan Matlı’dan 100. yıl vurgusu

Yüksek enflasyon sonucu artan gıda fiyatlarının kayıt işlemi hacim rakamlarını da etkilediğinin altını çizen Önder Özer Matlı, “Üyelerimizin bu kadar zor şartlarda dahi büyük bir özveriyle ticari faaliyetlerine devam etmelerini çok değerli buluyoruz. Bu zorlu ekonomik konjonktürde onlara katkı sağlamak ve ürünlerini uluslararası pazarlara taşımak.” Destekleyici projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Besin UR-GE ve Besin OSB gibi çalışmalarla üye firmalarımızın teknoloji odaklı üretim süreçlerini daha verimli hale getirmelerini ve ihracat odaklı büyümelerini hedefliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, Cumhuriyetimizin 100. yılında da üyelerimizle el ele vererek çıtamızı yükseltmeye devam edeceğiz. “Bunu daha üst seviyelere taşıyacağımıza canı gönülden inanıyorum. Bu vesileyle bunda emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. -BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu